Anders billede

Hvem er du?

Jeg hedder Anders Kjærulff, jeg er teknologikritiker, journalist og radiovært på AFLYTTET på Radio24syv.

Bruger du selv Tor?

Ja, jeg bruger tit Tor når jeg skal researche historier til mit program eller artikler - fordelen er, at jeg ikke bliver sporet og det ikke influerer på mine øvrige søgninger via f.eks. google. Derudover indgår Tor centralt i det SecureDrop radio24syv bruger som kontakt til kilder, der ikke vil spores.

Hvorfor anbefaler og støtter du Tor?

Jeg anbefaler og støtter Tor fordi jeg grundlæggende mener, at vi har ret til at være anonyme, når vi bevæger os rundt på internettet. Den ret er langtsomt men sikkert ved at forsvinde under nysgerrige statstiltag og grådige firmaer, der udnytter og gemmer data omkring os udenfor vores kontrol. Med sessionslogning lige om hjørnet bliver Tor endnu mere relevant.

Driver du selv Tor servere?

Har desværre ikke båndbredde til det - bor et sted hvor der kun er kobberforbindelser endnu, så nej - men ville gerne!

Hvad er din opfordring til danske politikere mht. Tor?

Prøv det. Om ikke andet så til porno - så er i fri for at skulle huske at slette historikken og at der dukker mærkelige ting op i jeres google søgninger….Spøg til side: Prøv det, så I kan føle hvordan det er, at bevæge sig i et offentligt rum uden at blive registreret. Det er nemlig efterhånden en sjælden følelse, men det er god og den er fremtiden! Prøv det og lær af det.

Check også Twitter profilerne @kjaerulv og @aflyttet

Og hør radioprogrammet aflyttet som podcast her: http://www.radio24syv.dk/programmer/aflyttet/

Anders billede

Check også hjemmesiden for Tor software Torproject