Torservers Danmark er et frivilligt projekt drevet af ildsjæle indenfor sikring af privatliv. Vi gør det fordi vi tror på sagen, og gerne vil tilbyde vores ressourcer til at forbedre verden. Desværre koster det penge at drive kraftige servere, som er vores mål.

Vi ønsker at drive kraftige Tor exit-node servere, for andre som ikke selv kan eller tør.

Dette forsøger vi at gøre ved hjælp af donationer, og du kan donere til os på flere måder.

De penge som indsamles vil blive brugt primært til følgende:

  • Båndbredde koster penge og vi vil gerne betale for vores forbrug af båndbredde
  • Serverkapacitet koster penge og vi vil gerne indkøbe god serverhardware som giver kraftige Tor servere til netværket
  • IP-adresser er en knap ressource og når disse bruges til Tor exit node trafik bliver de ofte sat på diverse blokeringslister, som gør at de efter endt brug ikke med det samme kan genbruges til andre formål. Derfor søger vi IP-adresser som kan bruges til Tor trafik over flere år, og derfor skal reserveres til dette brug.

Ønskeliste

Vi ønsker os:

  • En server i datacenter Interxion med god forbindelse til internet

Denne skal være 1U og med en kraftig CPU, fordi Tor krypterer trafikken frem og tilbage. Serveren skal ligeledes have indbygget KVM/IP-KVM/DRAC/ILO således at den kan styres ved hjælp af IP remote.

Flere servere vil ligeledes kunne bruges såfremt der kan skaffes løbende indtægt i form af donationer. Der er således både indkøb, men også driftsomkostninger at tænke på.

Prisen varierer, men vi ønsker ikke en donation af ældre strømslugende 2U maskiner

  • En god switch, gerne med 10Gbit SFP+ port.

Denne påtænkes sat foran servere, og med 10Gbit vil vi kunne lave uplink til internetudbyder med 1Gbit og senere højere båndbredde end 1Gbit. Vi ved af erfaring at Tor exit trafik indimellem tiltrækker DDoS angreb, og vi ønsker at kunne arbejde med dette in mente. Derfor vil en 10Gbit forbindelse kunne give lidt luft uden at forbindelsen ryger.

Forslag HLK: en Juniper EX3300 som er en professionel switch. Kan fås lige under 10.000kr. Alternativ TP-link switch med 1Gbit SFP fiberporte til omkring 1.500kr til opstart.

  • Transit internet og peeringaftaler i Interxion

Henriks firma Zencurity er idag placeret i Interxion, Ballerup og det vil være muligt at skaffe internetforbindelse gennem mere end 30 udbydere på denne lokation. Hvis der kommer nok donationer vil det være en mulighed at lave peering over internet exchanges som Netnod og DIX eller direkte forbindelser til andre netværk derude.

Forventet omkostning, omkring 2.000kr/md for “nogle 100Mbit”, måske 200-400Mbit. Det afhænger af lokation og samarbejdspartner.

Andre projekter

Husk du kan også donere til:

  • torproject selve projektet som udvikler software
  • whonix som udvikler software der giver ekstra beskyttelse ved hjælp af virtuelle servere
  • torservers.net som er inspirationen til vores danske variant, vi er i kontakt med dem jævnligt omkring drift af Tor

Vi hjælper også gerne med spørgsmål, hvis du selv er interesseret i at drive en Tor server.

Tidligere donationer

Vi har en masse venner som allerede har doneret, og denne side er en lejlighed til at sige tak

  • Zencurity Aps som ejes af Henrik Kramselund donerer under opstarten hosting af hjemmeside, opstart af Tor servere, samt dedikerer et adresserum en IPv4 /24 som kan bruges til projektet